Smacznie jak u babci – czyli nowoczesne gotowanie na gazie |
Wpisany przez S.Z. |
piątek, 08 kwietnia 2022 19:14 |
Smacznie jak u babci – czyli nowoczesne gotowanie na gaziePolska kuchnia od pokoleń kojarzona jest z gościnnością, rodzinną atmosferą oraz wyjątkowymi aromatami, które jak czar przyciągają domowników do kuchni. Zapach pierogów z cebulą, kotletów czy też aromatycznych zup przygotowywanych na starych kuchenkach tkwi w naszych wspomnieniach i przywołuje uśmiechy na twarzach. Tradycyjne, gazowe rozwiązanie od lat towarzyszyło naszym babciom i dziadkom. W jakiej postaci możemy je spotkać we współczesnych kuchniach? Na to pytanie odpowiada Kamila Prałat, Manager ds. marketingu i sprzedaży firmy SOLGAZ.
Przyzwyczajeni do pewnych tradycyjnych rozwiązań, niekiedy bardzo powoli przekonujemy się do ich nowoczesnych odsłon. Wolnostojące kuchenki stanowią wręcz kawałek historii polskich domów, towarzysząc Polakom zarówno przy ważnych uroczystościach, jak i codziennym przygotowywaniu posiłków. Stare, gazowe sprzęty - choć zasilane najtańszym paliwem - generują spore koszty, nawet przy codziennym gotowaniu. Narażeni na zwiększone rachunki, szukamy więc tańszych w eksploatacji rozwiązań, które nie obciążą naszego budżetu. Dlatego chcąc uzupełnić kuchnię o niezawodne i energooszczędne urządzenia, powinniśmy postawić na innowacyjne sprzęty gazowe, które łączą nowoczesną technologię z tradycją. Dobrze jest dodać gazu, ale w nowej technologiiPoszukując sprawdzonego rozwiązania, które spełni nasze oczekiwania zarówno w kwestii finansów, jak i designu powinniśmy postawić na nowoczesne i łatwe w obsłudze urządzenia zasilane gazem, usprawniające codzienne gotowanie.
Bezpieczeństwo w każdym domuBezpieczeństwo to jeden z kluczowych aspektów, o który powinniśmy zadbać w kuchniach naszych najbliższych – rodziców, dziadków czy wujostwa. A tradycyjne kuchenki gazowe mogą stanowić zagrożenie. Podpalenie leżącej nieopodal palnika ścierki czy tryskającego oleju to jedynie kilka z możliwych scenariuszy kuchennej tragedii. Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów oraz eliminując potencjalne zagrożenia związane z gotowaniem na otwartym płomieniu, polski producent sprzętu AGD ma w swojej ofercie już trzy generacje płyt gazowych bez płomieni. Są one nie tylko wyposażone w funkcje zabezpieczające przed nieszczęśliwymi wypadkami, ale także w dodatkowe funkcjonalności, ułatwiające codzienne użytkowanie. W przypadku najnowszej generacji, jest to możliwość chwilowego zatrzymania procesu grzania w nagłej sytuacji - Stop&Go, dzięki której odejdziemy od płyty, bez obawy o przypalenie gotującego obiadu. Wbudowana pamięć po ponownym uruchomieniu urządzenia przywróci wybrane przez nas ustawienia. Co więcej, blokada rodzicielska uniemożliwia przypadkowe uruchomienie płyty, a funkcja BOOSTER pozwala na szybsze gotowanie i sprawdzi się doskonale w momencie, gdy podczas przygotowywania posiłków zależy nam na czasie. Kuchnie naszych dziadkówTradycyjne gotowanie na gazie jest zarówno efektywne, jak i ekonomiczne. Jednak wolnostojące kuchenki to nierzadko generatory wyższych rachunków, co spowodowane jest uciekającym ciepłem z palnika, a w efekcie wydłuża proces gotowania i zwiększa zużycie energii. Czym zatem zastąpić tradycyjne, gazowe rozwiązanie, które znamy? Jak podsumowuje Manager ds. marketingu i sprzedaży firmy SOLGAZ:
Płyty „gaz pod szkłem” od SOLGAZ stanowią doskonałe uzupełnienie tradycyjnej kuchni - z dbałością o bezpieczeństwo domowników, czystości oraz budżetu domostwa. To energooszczędne rozwiązanie to gwarancja dużych oszczędności przy zachowaniu najwyższej jakości urządzenia, który swą nowoczesnością, estetyką, designem i innowacyjną technologią wspaniale wpasowuje się w polską kuchnię.
/źródło - |
Poprawiony: piątek, 08 kwietnia 2022 19:24 |